Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Bijuterii vechi de 35.000 de ani la Muzeul Național al Iranului

s.jpgMuzeul Național al Iranului găzduiește între 17 martie și 19 aprilie 2013 o frumoasă expoziție de bijuterii vechi iraniene. Cele mai vechi coliere, brățări și inele au fost realizate în urmă cu 35.000 de ani, iar cele mai noi datează din perioada modernă. Majoritatea bijuteriilor sunt confecționate din aur, argint, bronz, pietre prețioase și semiprețioase, sidef și calcar. Multe dintre exponate sunt pentru prima dată expuse publicului vizitator. Vizitatorul poate urmări evoluția în timp a modelelor și a formelor bijuteriilor din perioada antică până în epoca modernă. Dintre modele se evidențiază desenele florale asemănătoare cu niște cuie realizate bronz și inelele din aur pe care este imprimată sigla imperială Achemenidă.
Sima Miri, directoare științifică a expoziției, a declarat: ”Perioada de vârf a încrustațiilor în piatră este mileniu de dinainte de Hristos. Folosind unelte din piatră și metal, oamenii găureau piatra și îi dădeau diverse forme. Aceste practici au continuat până în Evul Mediu când găsim litografii în piatră. Evul Mediu este epoca în care este finalizată arta emailării și a încrustării.” Expoziția cuprinde și bijuterii care prezintă modul de confecționare a bijuteriilor tradiționale și moderne, bijuterii realizate de artistul Asadollah Tabeh Manesh.1
Rețineți că Muzeul Național al Iranului se găsește pe Strada 30 Tir în centrul Teheranului și este deschis zilnic (în afara zilelor de luni) între orele 9 și 18.