Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Învață limba persană în 2021 pe timp de pandemie

Învață limba persană în 2021 pe timp de pandemie

Din pricina pandemiei predăm on line limba persană. Dacă vrei să înveți această limbă străină transformă restricțiile într-o oportunitate; vino alături de noi. Pentru orice informații suplimentare mă poți suna la 0721192402 sau îmi trimiți e-mail la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Citeşte mai departe: Învață limba persană în 2021 pe timp de pandemie

Curs de Limba Persană în 2018

Din octombrie 2018 începe Cursul de Limbă şi Civilizaţie Persană, curs la care vă stau la dispoziție cu tot ce am adunat în cei zece ani de zile trăți în Iran și alte țări ale Orientului Mijlociu. Cursul se va desfășura în centrul Bucureștiului lângă Parcul Tineretului pe Strada Cuza Vodă nr. 147, lunea de la ora 18.30 până la 20.30. 

Citeşte mai departe: Curs de Limba Persană în 2018

Cursul va fi uşor cu o ședință săptămânală de 2 ore și 10 minute de repetat acasă zilnic materia predată, prețul participării fiind 150 de lei lunar. Satisfacția va fi enormă, pe mai multe planuri, în funcție de sufletul fiecăruia dintre voi. În afara cunoștințelor de limbă, vom vorbit despre istorie, geografie, religie, literatură, poezie, economie, politică etc. pentru a înțelege greutățile și bucuriile, zeii și miturile care i-au îmbărbătat pe acești oameni de-a lungul timpului.  

Persana contemporană, vorbită astăzi de peste 100 de milioane de oameni ca limbă oficială în Iran, Tadjikistan și Afganistan asigură accesul direct la o cultură impresionantă prin amploare și valoare. Este vorba de limba fostului Imperiu Persan antic, unul dintre leagănele civilizației umane contemporane, ale cărui descoperiri și invenții îmbunătățesc încă viața semenilor noștrii din întreaga lume (ex.: aerul condiționat, sistemul vaselor comunicante,...). Veți ajunge să citiți în original versurile poetului persan Omar Khayam, recitate în Cenaclul Flacăra de Magda Pușcas (https://www.youtube.com/watch?v=AnnPHM8kMJw) și Iulia Iosipescu; veți cunoaște în original frumusețea poeziei persane care tradusă în limba germană l-a impresionat atât de mult pe Mihai Eminescu; etc.

Vorbim despre limba vorbită în Iran, una dintre cele mai bogate țări ale lumii, cu rezerve energetice enorme și frumuseți naturale fără seamăn. Vorbim despre o țară foarte dezvoltată economic, unde modelele Renault Logan, Sandero şi Duster se asamblează de aproape zece ani de zile, oamenii au un standard de viață și o pregătire educațională comparativă cu cei din Europa. Asta atrage atenția oricui se va uită pe un CV și vă va aduce o șansă în plus pentru ocuparea postului dorit. 

Vom discuta despre oameni, înlăturând prejudecățile induse de presă, descoperind frumusețea unui popor care a scris istoria lumii secole de-a rândul. Vom admira miniaturile și covoarele persană, capodorele ale spiritului și frumosului, ce au umplut inima oamenilor prin grija față de detaliul și magia ieșită din mâinile artizanilor persani. 

Pentru înscrieri la curs sau pentru informații suplimentare, mă puteți contacta la adresa de email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau la telefon: 0721192402.

 

Curs de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Persană

Din 3 octombrie 2016 începe Cursul de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Persană, curs la care vă stau la dispoziție cu tot ce am adunat în cei zece ani de zile trăți în Iran și alte țări din Orientul Mijlociu. Cursurile se vor desfășura în centrul Bucureștiului, lângă Staţia de Metrou Tineretului, lunea de la ora 18.30 până la 20.30. Cursul nu va fi ușor, dar nici foarte greu, cu o ședință de 2 ore săptămânal și 10 minute de repetat acasă zilnic materia predată, prețul participării fiind 150 de lei pe lună. Satisfacția este enormă, pe mai multe planuri, în funcție de sufletul fiecăruia dintre voi. În afara cunoștințelor de limbă, vom vorbit despre istorie, geografie, religie, literatură, poezie, politică etc. pentru a înțelege greutățile și bucuriile, zeii și miturile care i-au îmbărbătat pe acești oameni de-a lungul timpului.  

Citeşte mai departe: Curs de Limbă, Cultură şi Civilizaţie Persană

Persana contemporană, vorbită astăzi de peste 100 de milioane de oameni ca limbă oficială în Iran, Tadjikistan și Afganistan asigură accesul direct la o cultură impresionantă prin amploare și valoare. Este vorba de limba fostului Imperiu Persan antic, unul dintre leagănele civilizației umane contemporane, ale cărui descoperiri și invenții îmbunătățesc încă viața semenilor noștrii din întreaga lume (ex.: aerul condiționat, sistemul vaselor comunicante,...). Veți ajunge să citiți în original versurile poetului persan Omar Khayam, recitate în Cenaclul Flacăra de Magda Pușcas  (https://www.youtube.com/watch?v=AnnPHM8kMJw) și Iulia Iosipescu; veți cunoaște în original frumusețea poeziei persane care tradusă în limba germană l-a impresionat atât de mult pe Mihai Eminescu; etc.

Vorbim despre limba vorbită în Iran, una dintre cele mai bogate țări ale lumii, cu rezerve energetice enorme și frumuseți naturale fără seamăn. Vorbim despre o țară foarte dezvoltată economic, unde modelul Dacia Logan se asamblează de aproape zece ani de zile, oamenii au un standard de viață și o pregătire educațională comparativă cu cei din Europa. Asta atrage atenția oricui se va uită pe un CV și va aduce o șansă în plus pentru ocuparea postului dorit. 

Vom discuta despre oameni, înlăturând prejudecățile induse de presă, descoperind frumusețea unui popor care a scris istoria lumii secole de-a rândul. Vom admira miniaturile și covoarele persană, capodorele ale spiritului și frumosului, ce au umplut inima oamenilor prin grija față de detaliul și magia ieșită din mâinile artizanilor persani. 

Pentru înscrieri la curs sau pentru informații suplimentare, mă puteți contacta la telefonul 0721192402 sau la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Învaţă limba persană în 2017

Limba persană, vorbită încă din antichitate ca limbă oficială a Imperiului Persan, a traversat istoria ca limbă a elitei culturale din întreg Orientul Mijlociu. Numeroase invenţii şi descoperiri ale vorbitorilor limbii persane şi strămoşilor lor au îmbogăţit civilizaţia umană contemporană: cultivarea grâului, spanacului şi viţei de vie; domesticirea găinii şi a caprei; inventarea cărămizii şi a lăutei, care ulterior a evoluat ajungând la chitara zilelor noastre; inventarea jocurilor de şah, table şi polo călare; primele forme ale religiei monoteistă, sistemului bancar şi drepturilor omului; mâncărurile din carne tocată şi îngheţata. Învăţaţii persani Avicena, Razi şi Omar Khayyam au adus contribuţii importante în medicină, poezie, matematică, filosofie şi astronomie. Superioritatea culturii persane a dus la supravieţuirea iranienilor şi asimilarea tuturor cuceritorilor militari (turci, arabi, mongoli...). În spaţiu românesc scrierile lui Dimitrie Cantemie, Mihail Sadoveanu şi Mihai Eminescu au fost influenţate pozitiv de valoarea poeziei persane îmbogăţind astfel literatura românească. 

Citeşte mai departe: Învaţă limba persană în 2017

Vorbită astăzi nativ de peste o sută de milioane de oameni (ca limbă oficială în Iran, Afganistan şi Tadjikistan) cunoaşterea limbii persane oferă acces direct la o moştenire culturală impresionantă dar şi la poziţii importante în firmele care au relaţii de afaceri cu acest spaţiu extrem de bogat în resurse naturale.

Suntem singura instituţie din România (alături de Universitatea Bucureşti) unde se organizează cursuri de limbă şi civilizaţie persană. Aceste cursuri se adresează bucureştenilor care îşi doresc mai mult de la ei înşişi, indiferent de vârstă. Toţi doritorii sunt bineveniţi; cursul este susţinut de Mihai Cernătescu, traducător din literatura persană şi doctor în Istoria Islamului. Inscrierea se face la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Informaţii suplimentare puteţi obţine şi pe pagina de internet www.iranul.ro sau direct la numărul de telefon 0721192402.

 

Iubim cultura persană

Am căutat întotdeauna să prezint cursanţilor mei cultura persană, atât cât am putut de bine. În fond, cât de bine poate un străin să înveţe limba română dacă nu ştie nimic despre cultura românească, despre Eminescu sau Caragiale?

Citeşte mai departe: Iubim cultura persană

În fotografie sunt împreună cu domnul doctor Faisal Jalili, cetăţean iranian şi român care trăieşte în ţara noastră de aproape 30 de ani. Domnia sa şi-a făcut timp să participe la câteva dintre orele mele, atât la Bucureşti cât şi la Piteşti şi a răspuns cu multă sinceritate întrebărilor cursanţilor mei. Îi mulţumesc şi pe această cale că ma ajută să deschid românilor pagini din cultura persană. În fotografie suntem la Piteşti, în faţa Bibliotecii Judeţene Argeş.