Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Iranul campion mondial la kickboxing

Campionatul Mondial de Kickboxing Spania 2015 a fost câştigat de echipa Iranului. Orăşelul turistic Albir situat la 130 sud de Valencia a fost capitala mondială a acestui sport între 28 octombrie şi 2 noiembrie 2015. Pugiliştii iranieni au reuşit să câştige un total de 13 medalii: 8 de aur, 3 de argint şi două de bronz urcând astfel pe prima poziţie la echipe.

La categoria junior 55 de kilograme sportivul iranian Amir Hossein Akbari a pierdut finala în faţa unui sportiv german şi a obţinut doar medalia de argint. Medalie de bronz a obţinut sportiva iraniancă Saeedeh Fardsanei la aceeaşi categorie de greutate, pierzând şi ea tot în faţa unei sportive germance. Colegele ei Somayyeh Ghamari la categoria peste 65 de kilograme şi Mina Karami la 65 de kilograme au câştigat medalii de argint şi respectiv bronz.

Citeşte mai departe: Iranul campion mondial la kickboxing

Iranianul Omid Tayyebi a câştigat medalia de aur la categoria junior 60 de kilograme iar colegul său Amir Hossein Sartipi a câştigat medalia de aur la categoria liberă. Sportivii Ahmad Nikkar, Hossein Hosseinzadeh, Hossein Hayati, Sohrab Bahrami, Sina Karimiyan şi Ja’far Ahmadi au obţinut medaliile de aur la categoriile 60 de kilograme, 65 de kilograme, 70 de kilograme, 80 de kilograme, sub 90 de kilograme şi respectiv peste 90 de kilograme. Mojtaba Hosseini a pierdut finala categoriei full contact în faţa unui sportiv american.

La campionatul mondial din Spania au participat peste 1800 de sportivi din 65 de ţări ale lumii. Pe cea mai înaltă treapta a podiumului a urcat echipa Iranului, câştigătoarea competiţiei. Pe locul al doilea s-a clasat echipa Germaniei iar Marea Britanie şi Spania au împărţit ultima treaptă a podiumului.

____________________________________________________________________________________

Articol şi fotografie preluate de pe pagina de internet a Canalului PressTV. Sursă: http://www.presstv.com/Detail/2015/11/02/435994/Iran-kickboxing-WKF-world-championships-Albir-Spain

 

 

 

Siria, Irak și Afganistan joacă în Iran

Datorită conflictelor din aceste țări, jocurile desfășurate acasă de echipele Siriei, Irakului și Afganistanului în preliminariile Cupei Mondiale Rusia 2018, se vor desfășura pe stadioane din Iran. Anunțul a fost făcut de domnul Ali Kafashian, președintele Federației de Fotbal a Iranului, după ce a discutat cu oficiali din cele trei țări răvășite de conflicte. Domnia sa a declarat că este atestată astfel ”Credibilitatea Iranului” și ”Dacă Federația de Fotbal a Asiei va accepta, vom găzdui în Iran 16 meciuri din preliminariile Cupei Mondiale Rusia 2018”.

Citeşte mai departe: Siria, Irak și Afganistan joacă în Iran

Fiecare echipă va disputa patru meciuri acasă în calificări. Afganistanul și Siria sunt împreună în Grupa E, colege cu Cambogia și Japonia. Irakul însă este cotată ca favorita Grupei F unde va întâlni Vietnamul, Taiwanul, Tailanda și Indonezia.

Kafashian a mai adăugat că Afganistanul va înfrunta Japonia pe stadionul Azadi din Teheran, dar va juca un joc și în orașul Mashad, aflat lângă granița comună cu Iranul. Irakienii și-au exprimat însă dorința de a jucat în Kermanshah, oraș situal lângă granița comună cu Iranul. Siria, care oricum nu are graniță comună cu Iranul, nu a avut pretenții deosebite.

Cât despre Iran, este cotat ca cea mai bună echipă asiatică devansând Japonia și Coreea de Sud. Cupa Mondială Rusia 2018 se va desfășura între 14 iunie si 15 august 2018.

Rânduri inspirate din articolele aflate la adresele următoare:

http://www.presstv.ir/Detail/2015/04/30/408738/world-cup-2018-football-Iran-Syria-Iraq-Afghanistan

http://www.presstv.ir/Detail/2015/05/07/409915/Iran-football-ranking-fifa

 

Declarațiile antrenorului Iranului după meci

Traduc declarațiile antrenorului naționalei Iranului întrucât socot corecte spusele sale și am fost în mai multe rânduri martor al mizeriilor de care s-a lovit în această postură din partea unor foruri decizionale din fotbalul iranian. Și pentru că apreciez munca depusă de el la cârma naționalei Iranului și evoluția echipei sub conducerea lui.
După înfrângerea cu 3 – 1 în fața Bosniei și Herțegovinei, antrenorul portughez al naționalei Iranului a făcut următoarele declarații în conferința cu presa de după meci: ”Noi am făcut tot ce am putut pentru reușită, toți jucătorii au luptat pentru un rezultat bun. În această confruntare s-a văzut experiența superioară a jucătorilor europeni. Am avut și noi ocazii, e păcat că nu am înscris și că linia apărării noastre a făcut greșeli și a primit goluri. Păcat că nu ne-am calificat.”
Răspunzând unei întrebări legate de amintirile pe care le va păstra despre Campionatul Mondial Brazilia 2014, Queiroz a declarat: ”Această cupă mondială a fost super. Cel mai important lucru pe care l-am învățat aici este acela că dacă investim și ne facem treaba serios avem și noi șanse ca și celelalte echipe. Mai sunt însă multe pe care jucătorii noștri trebuie să le învețe pentru a ajunge la valoarea jucătorilor de la Manchester, Roma, Benfica și Real Madrid. Avem multe de realizat și nu trebuie să lăsăm să treacă timpul. Trebuie să începem lucrul chiar de mâine.”
Antrenorul portughez al iranienilor a continuat: ”Înainte de toate trebuie să felicit echipa Bosniei și Herțegovinei. Am tot respectul pentru celelalte două echipe din grupa noastră, dar trebuie să spun că Bosnia a fost cea mai bună echipă din grupă deși nu s-a calificat. Bosniecii au jucat un fotbal foarte bun și au meritat să ne bată. Legat de jucătorii mei, trebuie să spun că am mers înainte cât am putut. Nu am fost suficient de bine pregătiți fizic.”

 

Citeşte mai departe: Declarațiile antrenorului Iranului după meci


În timpul conferinței de presă Carlos Queiroz a înmânat premiul de cel mai bun jucător al partidei bosniacului Edin Jeko și l-a felicitat: ”Acest premiu este meritul tău.”
Antrenorul a fost apoi întrebat dacă acest joc este ultimul la cârma naționalei Iranului și a răspuns: ”Așteptați ca măcar la început să vorbesc despre jocul de astăzi, vă voi răspunde și la această întrebare”.
Ca răspuns la declarațiile făcute de Susic, antrenorul naționalei Bosniei și Herțegovinei, cum că a fost uimit de jocul defensiv al iranienilor, Queiroz a declarat: ”Și-a spus și el părerea. Eu îi transmit că ar trebui să își schimbe locul cu al meu. El să antreneze naționala Iranului și eu pe a Bosniei și abia apoi să își mai dea cu părerea. Aceste declarații pentru cineva care antrenează jucători ce activează la Milan, Roma și Manchester City sunt foarte lejere. Este indiscutabil că jucătorii adverși sunt valoroși, atât psihic cât și fizic au fost foarte bine pregătiți. Echipa noastră a venit după un joc foarte greu cu Argentina și a fost foarte obosită. Am fost obligați să jucăm alte 90 de minute. Atunci când am primit golul noi atacam, jucătorii mei au fost obosiți și nu au putut să fructifice ocaziile. În această situație eu sunt mândru de evoluția lor. Jucătorii mei au arătat că dacă ar avea la dispoziție condiții necesare pentru pregătire ca și celelalte echipe, sau ar juca în campionate valoroase europene, ar putea obține rezultate mai bune. Ei și-au arătat valoare în primele două jocuri. Conform analizelor făcute de mine, văd echipa Bosniei drept cea mai bună din grupă.”
Un reporter l-a întrebat pe Carlos Queiroz: ”Suporterii iranieni s-au bucurat chiar și la înfrângerea obținută în fața Argentinei și chiar și acum nu sunt supărați de înfrângere. Mulți dintre ei cred că fotbalul iranian merge pe un drum corect. Veți rămâne în Iran?”
Răspunsul antrenorului portughez a fost: ”Eu nu regret. Nici nu aduc vreo scuză, nici nu acuz pe cineva. Am făcut tot ce a fost omenește posibil și jucătorii au jucat foarte bine, cu un angajament care trebuie admirat. Suporterii iranieni se pot mândri cu echipa de fotbal. Am ieșit onorabil de pe teren după meci astăzi și mi-am felicitat jucătorii. În ciuda oboselii acumulate, ei au luptat cât au putut. Iranul a întâlnit trei echipe puternice ale lumii. Luând în considerare toate aceste chestiuni înțelegem că jucătorii au lucrat bine. Ținta principală a noastră a fost să ne calificăm la turneul final din Brazilia, pentru că meritam asta. Pentru noi a fost important ca oamenii de fotbal din toată lumea să înțeleagă cine suntem și să ne ia în serios. Noi nu am fost luați în serios. Ne-am lovit de probleme financiare și de sancțiuni, dar am venit aici în Brazilia și am reușit să ne cucerim respectul.”
Antrenorul naționalei Iranului a fost apoi întrebat de un reporter japonez de ce echipele asiatice nu au succes la acest mondial. Răspunsul a fost următorul: ”Eu întotdeauna am spus că echipele asiatice au nevoie de schimbări. Cu acest sistem al Campionatului Asiei echipele asiatice nu ajung la rezultate valoroase. Dacă echipele asiatice vor să copieze echipele europene nu vor obține rezultate. Această copiere continuă nu aduce rezultate. Sistemul fotbalului asiatic trebuie modificat complet.”
Queiroz a fost apoi întrebat cât la sută a crezut în șansele de calificare ale Iranului. Răspunsul a fost: ”Ca un antrenor principal vă spun părerea mea. Nu am considerat reale șansele Iranului la calificare din grupă. Dar fotbalul nu este un domeniu unde rezultatele pot fi obținute prin vorbe. Evoluția trebuie sprijinită prin angajament și educație. Dacă am fi învins Argentina am fi putut să ne calificăm. Pentru mine nu declarațiile sunt importante, scorul este important. Noi după 10 luni de antrenamente am reușit să formăm cea mai bună echipă a Iranului. În fiecare zi a vieții mele din Iran am încercat să conving antrenorii iranieni și federația iraniană că trebuie să facem totul pentru turneul din Brazilia. Am crezut în asta, deși nu s-a realizat.”
Legat de viitorul său, Carlos Queiroz a declarat: ”Îi iubesc pe suporterii iranieni din toată inima. De multe ori mi-am exprimat dorința de a continua antrenarea naționalei Iranului. Dar nu am primit nici o propunere coerentă și serioasă. Mă mândresc cu rezultatele obținute în Iran. Mulțumesc celor care mă apreciază și mă iubesc. Dar nu se poate încheia o căsătorie când numai unul dintre parteneri este mulțumit. Decizia nu se ia de rețelele de socializare și de facebook. Am tot așteptat un răspuns. Mulțumesc astăzi tuturor celor care sprijină rămânerea mea la naționala Iranului. Voi păstra națiunea iraniană mereu în inima mea.”
کارلوس کی‌روش پس از شکست 3 بر یک ایران برابر بوسنی گفت: ما همه تلاشمان را کردیم که موفق شویم اما به نهایت ظرفیت ذهنی‌مان رسیده بودیم، با این حال همه بازیکنانمان تلاش کردند و جنگیدند تا موفق شویم. فکر می‌کنم در این دیدار تجربه اروپایی ما مشخص شد. ما شانس خوبی داشتیم و حیف شد که گل نزدیم و با اشتباهاتی که در خط دفاعی داشتیم گل خوردیم و حذف شدیم.
Am preluat declarațiile și fotografie antrenorului Carlos Queiroz din următoarea sursă: http://www.isna.ir/fa/news/93040402916/کی-روش-سوشیچ-سرمربی-ایران-شود-بعد-نظر-بدهد

 

 

Iranul câștigă Cupa Mondială la Lupte Libere 2015

Echipa de lupte libere a Iranului a trecut în finala de duminică 12 aprilie 2015 de echipa Statelor Unite ale Americii, țara organizatoare a acestei ediții pe complexul Forum din Los Angeles. Este a cincea oară când sportivii iranieni obțin titlul, ultimele patru ediții fiind câștigate doar de ei.

Citeşte mai departe: Iranul câștigă Cupa Mondială la Lupte Libere 2015

Cei mai importanți sportivi iranieni în competiție au fost Behnam Ehsanpour și Meysam Mostafa Jowkar, din echipa americană s-a evidenția medaliatul cu aur la olimpiadă Jordan Burroughs care a câștigat finala la categoria 74 de kilograme. Un grup impresionant de suporteri iranieni au sprijinit drumul spre victorie al echipei lor.

În finala mică, disputată înaintea marii finale, s-au întâlnit Azerbaijanul și Rusia, echipa azeră reușind victoria cu 34 la 28 de puncte. Iranul a trecut de Belarus cu 8 – 0 și de Turcia cu 7 – 1, în semifinală depășind Azerbaijanul cu 7 – 1. 

Felicităm și noi Iranul pentru bunele rezultate ale echipei de lupte libere.

______________________________________________

Sursă articol: http://www.presstv.ir/Detail/2015/04/12/405985/Iran-wrestlers-reach-World-Cup-final

Sursă fotografie: http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://www.payvand.com/news/15/apr/Iran-freestyle-wrestling-team-WC-champions-2.jpg&imgrefurl=http://www.payvand.com/news/15/apr/1067.html&h=830&w=1200&tbnid=Awp1JLXQ9Vo3pM:&zoom=1&docid=1Galoj1GnPLRcM&hl=ro&ei=P_ItVfDPOsXLaPvdgIAF&tbm=isch&ved=0CFoQMyghMCE

 

Adio Brazilia 2014

Naționala Bosniei și Herțegovinei a învins naționala Iranului cu 3 – 1 în urmă cu câteva minute, încheind astfel meciurile grupei F și punând capăt speranțelor iranienilor de calificare. Din această grupă se califică Argentina și Nigeria, Bosnia și Iranul se opresc în această fază a competiției.
În ciuda susținerii unei galerii inimoase și destul de numeroasă, naționala Iranului a fost învinsă fără drept de apel de bosnieci. Am apreciat intentia ofensivă a echipei pregătite de Carlos Queiroz, dar jocul nu a convins, bosniecii au controlat pe deplin partida. Cu un singur gol marcat în trei partide este greu să te califici, deși Argentina și-a onorat cartea de vizită și a învins Nigeria cu 3 - 2. Iranienii au pierdut calificarea, în care speram atât de mult și eu, pe mâna lor.
Fișa tehnică a partidei vorbește de la sine:
- Total metri alergați: Bosnia – 106 972 ; Iran – 102 467
- Posesia balonului: Bosnia – 62% ; Iran – 38%
- Atacuri periculoase: Bosnia – 35 ; Iran – 29
- Ocazii de gol: Bosnia – 13 ; Iran – 7
- Recuperări în careul advers: Bosnia – 8 ; Iran – 5
- Pase exacte: Bosnia – 524 ; Iran – 255
- Șuturi pe poartă: Bosnia – 8 ; Iran – 5
- Centrări: Bosnia – 6 ; Iran – 5
- Lovituri libere: Bosnia – 25 ; Iran – 21
- Intervenție salvatoare a portarului: Bosnia – 1 , Iran – 3

 

Citeşte mai departe: Adio Brazilia 2014


Acum, la final de participare a naționalei Iranului la Campionatul Mondial din Brazilia 2014, merită salutat efortul jucătorilor iranieni. Iranul a avut o participare onorabilă, mai ales dacă socotim cele trei adversare mult mai titrate. Oricum ar fi, naționala Iranului și-a onorat participarea, a reușit rezultate acceptabile și a pierdut calificarea chiar în ultima partidă a jocurilor din grupă. Cotată drept cea mai slabă echipă din grupă, naționala Iranului a reușit un egal alb cu Nigeria și doar geniul lui Messi din minutul 91 a adus Argentinei victoria în jocul cu iranienii. În trei jocuri, iranienii au primit patru goluri și au marcat unul.
Atât au putut, sperăm la rezultate mai bune în competițiile viitoare. Felicitări pentru participarea și prestația Iranului la Campionatul Mondial Brazilia 2014!

__________________________________________________________________________________
Sursă statistici: http://www.irna.com/fa/News/81215799/فوتبال_و_فوتسال/آمار_مسابقه_ایران_و_بوسنی
Sursă fotografie: http://www.isna.ir/fa/photo/93040402898/وداع-تلخ-ایران-با-جام-جهانی-2014