Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Ce este Iranul.ro?

www.iranul.ro este un site care oferă cititorilor informații corecte despre poporul iranian. Acest site respectă drepturile de autor și sursa informațiilor postate. Toate informațiile de pe acest site legate de poporul iranian, cu bune și rele, sunt verificate, nepărtinitoare și sincere.
Cititorul este invitat să renunțe la prejudecăți și la exigențele sistemului român și occidental de valori pentru a putea înțelege poporul iranian așa cum este, în contextul culturii și mentalității orientale proprii.
Exemplificăm: Iranul este o țară preponderent uscată și fierbite cu puține precipitații, zilele înnorate sau ploioase sunt rare. Oamenii se acoperă de razele puternice ale soarelui iar apa este mult mai apreciată și valoroasă decât în societatea occidentală. Zăpada sau ploaia sunt considerate binecuvântări ale lui Dumnezeu iar o zi înnorată, închisă și umedă este numită de orice iranian ”O zi frumoasă”. 
Înțelegerea și toleranța spre o lume străină este dificilă dacă nu știm cum au trecut prin istorie acești oameni, dacă nu știm căderile și mărețiile trăite de ei din vechime până astăzi, dacă nu cunoaștem ce au gândit și ce gândesc astăzi, ce povești și religii i-au îmbărbătat și i-au ajutat să reziste vicisitudinilor sorții, ce au simțit și ce simt astăzi, ce au adus ei culturii și civilizației universale. www.iranul.ro vă prezintă poporul iranian și drumul lui prin istorie exact așa cum este, cu suișuri și coborâșuri, rămânând să hotărâți dumneavoastră locul ocupat de acest popor în marea familie a omenirii.
Eu sunt Mihai Cernătescu, m-am născut la Pitești în 1978 într-o frumoasă zi de duminică. Ultimii nouă ani i-am trăit în Republica Islamică Iran unde mi-am completat studiile și am trăit printre iranieni.
Am fost fermecat de sinceritatea, ospitalitatea, istețimea și credința în Dumnezeu care îi caracterizează pe oameni. Măreția istoriei, toleranța oamenilor, frumusețea limbii persane și bogăția culturii le prezint acum cititorilor prin www.iranul.ro un site care activează pentru cunoașterea reciprocă, înțelegerea și prietenia celor două popoare român și iranian. 
 Citeşte mai departe: Ce este Iranul.ro?
În fotografie este Mihai Cernătescu la festivitatea de absolvire a doctoratului în Istoria Islamului, Teheran 2011.  

Adresă contact: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.