Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Peugeot vrea să se întoarcă în Iran.

Aparitie Sufism si poezie mistica in Persia de Viorel Olaru.jpgÎn condițiile crizei economice a zonei euro, constructorul francez Peugeot vrea să continue colaborarea cu industria constructoare de automobile din Iran.
Iran News 24 scrie că în acest început al anului 2013 s-au vehiculat referiri cu privire la încetarea colaborării dintre Peugeot și constructorul iranian Iran Khodro.1Se vehicula atunci că firma franceză nu va mai vinde părții iraniene componente auto pentru a construi automobile sub sigla franceză. Unele surse considerau că presiunea lobby-ului sionist a cauzat această decizie a constructorului francez. În același timp, celălalt competitor francez de pe piața iraniană, Renault a răspuns presiunilor sioniste afirmând că embargoul impus Iranului nu are legătură cu industria constructoare de mașini și va continua colaborarea cu constructorii iranieni.

În orice caz, au trecut câteva luni de când Peugeot a oprit furnizarea de piese constructorului iranian Iran Khodro și un membru al consiliului director al Organizației Pieselor de Schimb Auto din Iran a declarat că Peugeot vrea să reia colaborarea. Mohammad Reza Najafi Manesh a declarat: ”Peugeot a anunțat că este gata să continue colaborarea cu Iran Khodro, cu condiția să poată încasa banii pieselor vândute constructorului iranian.”Domnia sa a continuat spunând că oprirea furnizării de piese Iranului din ultimele luni a adus pagube constructorului Peugeot. Iranul este cea mai mare piață de vânzare pentru Peugeot și firma constructorul francez nu vrea să piardă această piață. Aparitie Sufism si poezie mistica in Persia de Viorel Olaru

Sunt 23 de ani de când funcționează această colaborare, iar în anul 2007 împreună cu Iran Khodro francezii de la Peugeot au construit modelul 405, model care se fabrică în continuare în Iran. Apoi francezii de la Peugeot și-au lărgit activitatea în Iran, s-a construit modelul 206, modelul Roa și modelul Pars. Unele dintre aceste modele, 206 de exemplu, au avut un succes deosebit de mare pe piața iraniană. Iran Khodro a afirmat că modelul 206 este în momentul de față complet iranian și producătorul iranian îl poate fabrica independent de colaborarea cu Peugeot. Trebuie acum văzut dacă Peugeot se va întoarce în Iran și în acest caz ce va face Iran Khodro. Este important de menționat că în ultimele luni Peugeot și-a scăzut mult exporturile de piese auto pentru Iran, în principal piese CKD. Asta a creat probleme serioase pentru cei 8 mii de angajați francezi ai Renault, executivul francez luând în mod direct inițiativă și cerând producătorului francez să nu concedieze muncitori.
Referitor la această chestiune, Euro News a transmis că vânzarea de automobile în luna octombrie 2012 a scăzut cu 8% în Franța. Renaul și General Motors sunt constructorii auto care au înregistrat cele mai mare scăderi la vânzări. Constructorul General Motors este partener cu Peugeot și anunțase că Peugeot va suspenda vânzarea de piese auto și colaborarea cu Iranul.   

_________________________________________________________________________

1. Articol și imagine preluate de pe pagina de internet a Agenției Iran News 24 din data de 29.03.2013.

e ceva