Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Iranul este producator auto de top

Ultimele date ale Organizației Internaționale a Producătorilor de Autovehicule arată că Iranul este pe locul 18 în lume în domeniu, cu o rată de creștere de 46,7% în ultimele 12 de luni. Aceste date indică o producție a Iranului în ultimele 12 de luni de 1 090 846 de autoturisme și autoutilitare, din care 925 975 autoturisme și 164 871 alte tipuri de autovehicule. Domnul Mohammad Reza Abbasi, directorul secției de vânzări a producătorului iranian Saipa Co. a declarat că Iranul a vândut în ultimele 12 luni de zile peste un milion de autovehicule.

Citeşte mai departe: Iranul este producator auto de top

Clasementul întocmit de organizație este condus de China cu peste 23 de milioane de autovehicule produse în ultimele 12 luni, având o creștere de 7,3% față de anul anterior. Urmează Statele Unite ale Americii și Japonia cu 11,66 și respectiv 9,77 milioane de autovehicule produse, ambele având o creștere mult mai mică decât China. În total, lumea a produs 87 507 027 de autovehicule în 2014, cu 2,6% mai mult decât în anul 2013, iar pentru anul 2015 se anunță o creșrete de 3% la o producție de aproximativ 91 de milioane de unități.

____________________

Articol și fotografie preluate de pe pagina de internet a Agenției PressTV. Sursă: http://www.presstv.ir/Detail/2015/03/04/400257/Iran-among-top-20-auto-producers

 

 

”Fluturele” iranian are succes

Jocul de știință și imaginație pentru calculator ”Fluturele” creat de un grup de experți iranieni se bucură de un mare succes internațional. Acest joc face parte dintr-un program de a promova folosirea calculatorului în Iran. În anul 2009 iranienii mai realizaseră un joc pentru calculator cu numele ”Age of Heroes”, joc care cuprinde o serie de personaje din mitologia iraniană, personaje care apar și în epopeea ”Cartea regilor” a poetului medieval Ferdowsi. Jocurile pentru calculator create de iranieni folosesc muzică tradițională persană iar grafica, scenele și mișcarea personajelor sunt atât de bine realizate încât dau impresia că sunt naturale. Firmele iraniene creatoare de jocuri pentru calculator și-au prezentat jocurile și în afara țării, obținând distincții din partea publicului și a experților la târgul european de domeniu, Gamescom.

Citeşte mai departe: ”Fluturele” iranian are succes

”Fluturele” (titlul original în persană este Parvaneh) a fost ales drept Jocul Anului la ediția a patra a Festivalului Jocurilor de Calculator Teheran 2014. Acest joc a fost nominalizat pentru câștigarea unui premiu anul acesta și la Casual Conect de la Belgrad, dar și la US Game Connection. Acum jocul este nominalizat pentru a câștiga titlul de cel mai bun joc din lume la Game Connection din Franța.

”Fluturele” iranian a câștigat o serie de premii internaționale, dintre care enumerăm doar cele șapte premii Golden Gazelle: jocul anului 2014; cel mai bun joc de acțiune; premiul pentru cele mai bune efecte audio; premiul pentru cel mai bun desen; premiul pentru cea mai bună muzică; premiul pentru cea mai bună artă 3D; premiul pentru cea mai bună realizare cinematică.

Articol și fotografie preluate de pe pagina Canalului PressTV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2014/10/21/383079/french-contest-nominates-iran-pc-game/     

 

Târg internațional de mediu la Teheran

La Teheran tocmai s-a desfășurat a 13-a ediție a Târgului Internațional de Mediu al Iranului, eveniment cu numele ”Iran Enviro 2014”. Târgul, unul dintre cele mai importante din Orientul Mijlociu pe acest domeniu, s-a desfășurat la Complexul Expozițional Permanent al Teheranului cu participarea a peste 250 de firme din Iran, Italia, Germania și Finlanda.
Somnul Ahmad Ali Keikhah, director adjunct al Organizației Mediului Iranului, a participat la târg și a declarat: ”Politica și dezvoltarea economică a țării trebuie să țină cont de mediul înconjurător. Progresul nu înseamnă numai sporirea producției și dezvoltarea industrială, mediul înconjurător trebuie să fie o prioritate a statului. Trebuie să înțelegem că fără un mediu înconjurător sănătos oamenii nu pot trăi sănătos.”

 

Citeşte mai departe: Târg internațional de mediu la Teheran


Firmele străine participante la târg au urmărit în principal investiții în diferite sectoare ale energiei alternative. Impresionat de târg și vorbind cu greu limba engleză, domnul Giuseppe Campaniello, director general la Geoenergy a declarat: ”Iranul are tot: soare, râuri, pământ, energie solară și pământ. Nu este numai gaz natural și petrol în Iran.”
Conform specialiștilor, Iranul este pe locul 14 în lume la producerea de energie electrică dar consumul de energie electrică al țării depășește producția internă. Oficialii iranieni spun că încearcă reducerea cantității de combustibili fosili folosiți în producerea energiei electrice și înlocuirea lor cu energie electrică nucleară. Mediul înconjurător ar beneficia din această modificare a producției energiei electrice.

__________________________________________________________________________________
Articol și fotografie preluate de pe pagina de internet a Canalului PressTV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2014/02/17/351044/iran-enviro-expo-2014-held-in-tehran/

 

Roboții joacă fotbal la Teheran

La Teheran tocmai s-a încheiat a noua ediție a Concursului Internațional de Robotică, ediție la care au participat echipele trecute de fazele calificărilor. Peste 2 000 de studenți din 22 de țări au participat la concursurile de robotică găzduite de capitala iraniană. Domnul Morteza Mousakhani, secretarul ecestei ediții a concursurilor, a declarat în cuvântul de deschidere: ”În cei zece ani care au trecut de când organizăm aceste concursuri am făcut multe progrese și mă mândresc să spun că medaliile cîștigate în competițiile internaționale ne-au adus la nivelul necesar pentru a organiza competiții de robotică la Teheran.” Profesori universitari de la universități de prestigiu din lume, inclusiv Universitățile Amsterdamului și Stanford, au participat la concursuri și au declarat că aceste competiții s-au desfășurat la standarde internaționale.

 

Citeşte mai departe: Roboții joacă fotbal la Teheran


Concursurile au avut mai ulte secțiuni de participare, cea mai populară fiind cea de fotbal. Pe un covor verde cu dimensiunile de 6 metri lungime și 3 metri lățime, cele cinci echipe participante (trei germane, una olandeză și una iraniană) au încercat să ducă mingea roșie în poarta adversarilor pe timpul celor două reprize ale jocului, de 10 minute fiecare. Roboții jucătorii au 60 de centimetrii înălțime iar pe timpul jocului comunică numai între ei, fiind complet detașați de oameni.
Novin Sharhoudi, un student în vârstă de 20 de ani de la Qasvin Azad University a declarat: ”Roboții sunt complet autonomi, nu avem nici un control asupra lor pe parcursul jocului, își iau singuri deciziile.” Spre deosebire de fotbalul profesionist, unde banii cumpără cei mai buni jucători, echipele pot cumpăr numai piese pe care trebuie apoi să le asanbleze singure. Principalul producător de asemenea echipamente este compania franceză Aldebaran Robotics. Sharhoudi a continuat: ”Procesăm materialele și datele pentru a îmbunătăți locomoția, percepția infrastructurii și comportamentul”.
Fiecare robot jucător este echipat cu două camere de luat vederi, una în frunte și una în bărbie, pentru a vedea mingea și pentru a comunica cu coechipierii. Echipa iraniană participantă (Mechatronics Research Laboratories - MRL) a reușit să câștige concursurile, în ciuda sancțiunilor economice impuse Iranului de Occident. Sharhoudi a declarat referitor la acest subiect: ”Noi nu avem acces la toate îmbunătățirile, nu putem cumpăra unii roboți. Echipa noastră nici nu este din Teheran, nu putem repara roboții care se strică pe parcursul competiției.”
Jonas Mende din echipa HTWK din Leipzig a cerut oprirea jocului când roboții săi s-au ciocnit între ei și apoi cu adversarii. Domnia sa a fost impresionat de îmbunătățirile aduse roboților de echipa iraniană: ”Iranul a făcut mari progrese de anul trecut. Acum suntem la același nivel și este principalul nostru oponent.” În competiția internațională anterioară desfășurată în Germania, iranienii de la MRL ocupaseră locul al treilea după echipele din Bremen și Leipzig.
Patrick de Kok de la echipa olandeză a declarat: ”Iranienii au dezvoltat o serie de capabilități ce pot fi folosite și în alte domenii. Găsirea mingii nu este necesară doar la fotbal, pot fi găsite anumite ținte în timpul misiunilor de salvare.”
Comitetul Național Iranian RoboCup a fost înființat în anul 2006 cu scopul principal de a promova robotica și cercetarea inteligenței artificiale. Acest comitet este organizatorul Concursurilor Internaționale de Robotică de la Teheran, precum și a altor evenimente de domeniu, pentru a facilita întâlnirea cercetătorilor iranieni și străini din domeniu.

__________________________________________________________________________________
Articol și fotografie preluate din sursele:
http://www.presstv.ir/detail/2014/04/13/358389/iran-9th-intl-robocup-competition-ends/
http://www.islamicinvitationturkey.com/2014/04/16/iran-triumphs-in-footballs-robocup/
  
 

Târg de turism la Teheran

Ediția a șaptea a Târgului Internațional pentru Hoteluri, Excursii și Turism se va desfășura la Teheran. La eveniment vor participa 210 firme de turism și servicii turistice din Iran dar și din Germania, Turcia, Tailanda, Belgia, Malayezia, România, China, Ucraina și alte țări ale lumii. Agențiile de turism participante își vor prezenta serviciile oferite consumatorilor și vor aduce în fața publicului ultimele tehnici ale domeniului.

 

Citeşte mai departe: Târg de turism la Teheran


Târgul Internațional de Turism al Iranului va oferi publicului noi standarde și condiții, conforme cu cerințele internaționale și exigențele turistice din toată lumea. Acest târg se desfășoară anual pentru a promova calitatea și standardele turismului, dar și pentru a sprijini cooperarea dintre companiile turistice și consumatori. Participanții la târg acoperă mai multe zone ale domeniului turistic: sisteme de iluminare, materiale de decor interior, echipament de siguranță și sisteme de protecție a ușilor, servicii hoteliere și de turism rural, alimente pentru excursii...
Poziția geografică excepțională a Iranului, aflat la intersecția rutelor est, vest, nord și sud oferă țării o importanță strategică. Iranul (Persia) este renumit și pentru bogăția culturală, fiind unul dintre leagănele civilizației umane.
Ediția a șaptea a Târgului Internațional pentru Hoteluri, Excursii și Turism se va desfășura între 13 și 16 februarie 2014 la Complexul Expozițional Permanent al Teheranului.

__________________________________________________________________________________
Material și fotografie preluate de pe pagina de internet a Canalului PressTV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2014/02/11/350226/iran-to-mount-intl-tourism-exhibition/