Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Cel mai mare covor pe pământ din lume

Artiști iranieni au realizat pe Insula Hormoz din Golful Persic cel mai mare covor pe pământ din întreaga lume. Covorul este al cincilea al insulei și a fost prezentat publicului pe 14 februarie 2014. Acest covor are 1 600 de metri cubi și a fost pictat pe pământul gol.

 

Covor pe pamant in Insula Hormoz


Dimensiunile și modelul noului covor pe pământ sunt diferite de cele ale covoarelor anterioare. La acest covor au lucrat 60 de artiști din data de 21 ianuarie 2014. Covorul a primit numele ”Damahi” după numele unui pește mitic enorm care se crede că îi ajuta pe pescarii cuprinși de panică.
Domnul Hossein Morshedi, director Ministerului Culturii și Ghidării Islamice în Provincia Hormozgan, a declarat: ”Covoarele pe pământ sunt simboluri locale care pot atrage numeroși turiști în regiune”. Insula Hormoz aparține provinciei iraniene Hormozgan, se află la 8 kilometri de litoralul iranian în Strâmtoarea Hormuz.

__________________________________________________________________________________
Articol și fotografie preluate de pe pagina de internet a Canalului PressTV. Sursă: http://www.presstv.ir/detail/2014/02/16/350936/iran-unveils-world-largest-soil-carpet/