Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Muzeu de antropologie în voia sorții

Au trecut mai mult de zece ani de zile de la deschiderea Muzeului de Antropologie de la Meimand, realizată odată cu festivitatea de prezentare turistică a orașului Kerman. Muzeul se află lângă templul de venerare a focului de lângă satul Meimand și conține artefacte istorice cu vârsta de trei mii de ani. În muzeu se află obiecte casnice, fotografii și planuri de prezentare a vieții rurale a persanilor din antichitate. Pentru că vitrinele de protecție lipsesc, unii vizitatori își iau acasă amintiri din acest muzeu. Lipsa banilor și condițiilor necesare păstrării și restaurării, face ca unele exponate să se degradeze. Praful acoperă toate obiectele expuse, unele dintre ele puse grămadă unele peste altele din lipsa spațiului. În unele vase antice se pot vedea aruncate cojile semințelor unora dintre vizitatorii muzeului.

 

Meymand Anthropology Museum


Domnul Hossein Shamsaldini, responsabilul Muzeului de Antropologie de la Meimand a declarat: ”Datorită lipsei vitrinelor de protecție, unii vizitatori au furat exponate mici. Din această cauză alte exponate mărunte le-am luat din muzeu și le păstrăm acasă. Muzeul nu are buget, curățenie fac două femei din partea locului care nu sunt plătite pentru asta. Pentru buna funcționare a muzeului și păstrarea în condiții optime a exponatelor am solicitat dulapuri și vitrine. Chiar am și pregătit locul lor de amplasare în muzeu. Până acum responsabilii nu au dat nici un răspuns cererilor noastre”.
وضعیت نابسامان موزه مردم شناسی میمند و اختصاص نیافتن بودجه به آن و نبود شیشه‌های محافظ برای نگهداری اشیای تاریخی آن سبب شده تا چند شی دزدیده و سایر اشیا در شرایط بدی نگهداری شوند.
__________________________________________________________________________________

Articol și fotografie preluate de pe pagina de internet a Agenției de Știri a Organizației Patrimoniului Cultural al Iranului. Sursă: http://www.chn.ir/NSite/FullStory/News/?Id=109033&Serv=3&SGr=22