Logo Cosmin.jpg

invata limba persana la biblioteca judeteana arges

Invata limba persana GRATUIT!

VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners
VTEM Banners

Expoziție de automobile clasice

Între 5 și 10 august 2014 la Complexul Cultural și Istoric Saadabad din nordul Teheranului se desfășoară o expozție de automobile clasice. Locul în sine este o frumusețe, o bucată de rai, de multe ori am petrecut momente superbe admirând și parcul și muzeele răspândite prin parc. Dacă sunteți în zonă vizitați neapărat parcul, chiar dacă nu sunteți fani ai industriei auto. Măcar pentru muzeul dedicat pictorului iranian contemporan Mahmoud Farschian și tot merita efortul, picturile și miniaturile lui îți iau răsuflarea.

Revenind la expoziție, trebuie spus că în urmă cu câțiva ani de zile am vizitat un eveniment similar. A fost superb. Participam atunci ca actor într-un serial documentar despre investiții străine în Iran. Pentru curioși mă gândesc să încarc și bucata filmată cu mine la acea expoziție auto de la Complexul Saadabad iar o altă bucată este deja pe youtube la adresa din paranteză. (https://www.youtube.com/watch?v=Dkx_lROGA6A)

Expoziția de anul acesta este organizată de Automobil Clubul Iranului și va familiariza vizitatorii cu istoria contemporană a industriei auto. Dintre exponate se numără o serie de modele rare din anii 80 păstrate la Muzeul Regal Saadabad precum și modele rare de fabricație franceză, americană și germană aparținând unor colecții private. O parte dintre aceste automobile apar pentru prima dată într-o expoziție publică, cum a declarat domnul Shahab Malmir, directorul Automobil Clubului Iranului.

Iran classic cars exhibition 2014

 

Dintre expozate se evidențiază modele rare Mercedes Benz, Rolls Royce, Fiat, Alfa Romeo și MG aparținând Muzeului Național Auto al Iranului. Automobil Clubul Iranului a invitat colecționarii particulari să își expună mașinile clasice pe care le dețin în cadrul expoziției, asigurând acestor automobile transportul, asigurarea și mijloace de protecție. Expoziția de anul acesta se desfășoară între 5 și 10 august 2014.

__________________________________________________________________________

Articol inspirat din ”Tehran to mount classic automobiles exhibition” de la adresa: http://www.presstv.ir/detail/2014/08/04/373955/iran-to-hold-classic-cars-exhibition/